Kadepop kijkt terug op een zeer zonnige en geslaagde zesde editie

Foto: Jan Lenting, Kadepop, 2017

GRONINGEN – Kadepop festival is zes jaar geleden bij wijze van grap ontstaan in het centrum van Groningen. Inmiddels is Kadepop uitgegroeid tot een popfestival waar internationale acts van zich laten horen. De zeventien bands, verdeeld over twee podia, vormde afgelopen weekend een kwalitatieve en verassende line up. Kraantje Pappie draaide een fantastische show in zijn eigen stad, maar ook Goose uit BelgiĆ« kreeg het publiek goed met zich mee op de Mainstage. The Grand East, sloot de Bumperstage af met een spetterend optreden. Kadepop festival is er dit jaar in geslaagd om 4 internationale acts te boeken, waaronder The Beautiful Girls from down under, Intergalactic lovers uit BelgiĆ« en Bare Jams uit Engeland. Pip Blom en Intergalactic Lovers (BE) hebben op Kadepop beiden een nieuwe single gepresenteerd.

In 2018 zal Kadepop wederom plaats vinden op De Suiker, namelijk op zaterdag 22 september. Vanaf 1 januari 2018 zal Stichting Kadepop een vast kantoor krijgen op De Suiker in het Stadslab. Komende maanden wordt het Stadslab gerealiseerd. Het Stadslab bied naast kantoorruimte een permanent podium welke gebruikt kan worden voor verschillende grote buiten producties tot 10.000 bezoekers. Kadepop zal volgend jaar het Stadslab onderdeel laten worden van het festival en het gebruiken als Mainstage, waardoor het festival verder kan groeien. De ambitie is om een grote internationale act naar Groningen te halen. De eerste bandjes zijn inmiddels alweer geboekt.

Early bird tickets zijn inmiddels weer te koop via www.kadepop.nl.