Website voor cultuurparticipatie door ouderen in Groningen

GRONINGEN – Meedoen aan kunst en cultuur heeft een bewezen positief effect op het gezondheid en welzijn van ouderen. Daarom heeft het programma Een Leven Lang Kunst een website gelanceerd met initiatieven en projecten op het gebied van cultuurparticipatie door ouderen in Groningen.

Een Leven Lang Kunst
Met de website willen de gemeente Groningen, de provincie Groningen, het Fonds voor Cultuurparticipatie en VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, de komende jaren steden en regio’s in Groningen aanmoedigen om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te (blijven) ontwikkelen en te verduurzamen.

inBeweging

Eén van de projecten die is toegevoegd aan de website is de cursus ‘inBeweging’ van Dorothée Wortelboer. De bewegingscursus richt zich voornamelijk op mensen met een motorische beperking, bijvoorbeeld ten gevolge van de ziekte van Parkinson, MS of reuma.

Wortelboer: “De danscursus ondersteunt en verbetert de coördinatie, kracht, motoriek, evenwicht en flexibiliteit. En doordat we bewegen op muziek, worden de hersenen en emoties in nog grotere mate gestimuleerd.”

Op 12 oktober gaat de cursus van start en men is welkom om het zelf te ervaren tijdens een gratis proefles. Wortelboer staat ook op het festival De Kunst van het ouder worden op vrijdag 29 september aanstaande in de Groninger Forum Bibliotheek.

Projecten aanmelden

Ken jij projecten op het gebied van cultuurparticipatie door ouderen die niet op de site mogen ontbreken? Meld ze aan via de website eenlevenlangkunst.nl. Zo bouwen we samen aan de Age Friendly Cultural City & Region Groningen!