Schenking voor Voedselbank Groningen

Vlnr: Brenda Delger van Lefier, Kor Adema van Voedselbank Groningen en Rolf Kuiper en Andrea Dekker van Verbidak.

GRONINGEN – Afgelopen dinsdag ontving Kor Adema van de Voedselbank Stad Groningen, uit handen van Rolf Kuiper van Verbidak uit Winschoten, een check van 500 euro.

Aanleiding voor deze gulle gift is het 25 jarig bestaan van Verbidak. Om haar jubileum te vieren gaf het bedrijf vijf keer 500 euro weg aan kleinschalige goede doelen in de regio. Relaties van Verbidak konden hiervoor goede doelen nomineren. Uit de vele inzendingen zijn door loting vijf gelukkige winnaars bepaald. De Voedselbank Stad Groningen is hier één van en werd genomineerd door Woningcorperatie Lefier uit Groningen.

Met 21 medewerkers in vaste dienst is Verbidak één van de grotere dakdekkersbedrijven in Noord-Nederland. Het bedrijf werkt voor zowel particuliere als bedrijfsmatige opdrachtgevers. De opdrachten variëren van dakreparaties tot duizenden vierkante meters nieuwbouwdaken.

De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. In de stad Groningen groeit 20% van de kinderen op in armoede, sommige kinderen gaan zelfs zonder ontbijt naar school. Dit omdat hun ouders vaak geen geld hebben om boodschappen te doen. De Voedselbank Stad Groningen verstrekt voedsel aan ruim 750 gezinnen in de stad Groningen.

Stichting Procuma, eveneens uit Groningen, ondersteunt in Oost Europa twee tehuizen voor meervoudig gehandicapten. Voorgedragen door Woningstichting Patrimonium, ontving zij ook een gift van € 500,-.