Aanleg glasvezel in Westerwolde en Stadskanaal

WESTERWOLDE/STADSKANAAL – Het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal krijgt glasvezel. De inschrijfteller van Mabin Groningen passeerde begin december de grens van 50% en daarmee werd aan de belangrijkste voorwaarde van de campagne voldaan. En dat werd vanzelfsprekend gevierd. Op dinsdag 19 december werd in Ter Apel door de betrokkenen het glas geheven op dit mooie succes voor de regio.

In Hotel Boschhuis waren onder meer de verantwoordelijke wethouders aanwezig, maar ook leden van het comité van aanbeveling met daarin de drie burgemeesters. Ook nam Ben Olde Agterhuis als voorzitter van de actieve Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal het woord, om de aanwezigen te bedanken. Pieter van Grunsven, directeur van Mabin Groningen: “We wilden graag de formele start van de aanleg van het glasvezelnetwerk vieren met alle betrokkenen. Iedereen heeft de afgelopen maanden enorm hard gewerkt om dit mooie resultaat voor elkaar te krijgen. Dat geldt ook zeker voor wethouder Seine Lok, hij heeft namens de gemeenten onze campagne altijd gesteund en onder de aandacht gebracht.”

Prijzen

Op de bijeenkomst werden ook onder toeziend oog van notaris Bergman de winnende contractnummers van de glasvezelvraagbundeling bekendgemaakt. Vroege inschrijvers maakten namelijk kans op mooie prijzen, waaronder een gratis glasvezelaansluiting.

Planning

Mabin Groningen heeft de aannemer inmiddels opdracht gegeven tot aanleg van het glasvezelnetwerk. De verwachting is dat voor het eind van 2018 grotendeels de aangemelde adressen gebruik kunnen maken van glasvezeldiensten.

Over Mabin
De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente is blij dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting hebben zich met hart en ziel ingezet in om bewoners te overtuigen van de voordelen van glasvezel.