Kinderen ontsteken lampjes in kerstboom op powerbikes

GRONINGEN – Afgelopen vrijdag was de aftrap van het winterspektakel op de Vismarkt met kinderen die op energie opwekkende powerbikes de 1600 ledlampjes in de kerstboom lieten branden. De powerbikes zijn speciaal ontwikkeld door Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) om kinderen op een gezonde manier duurzaamheid te laten ervaren. Het was een groot succes op de Vismarkt in winterse sferen met kerstmuziek, warme chocolademelk en vooral veel lichtjes!

De powerbikes zijn in de kerstvakantie, tijdens winkelopeningstijden, vrij toegankelijk voor iedereen die de fietsen wil komen uitproberen om de Vismarkt te laten stralen! De fietsen zijn te vinden bij het tijdelijke voorlichtingscentrum van het VVV kantoor.

‘Met alles wat in je vermogen ligt zorgen voor het kapitaal van morgen’

SKSG staat en gaat voor plezier, een gezonde leefstijl en duurzaamheid. Volgens onze overtuiging kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. Daarnaast is het onze ambitie om de duurzaamheidsambassadeurs van de toekomst op te zien groeien bij SKSG. Onder duurzaamheid verstaan wij het streven om ‘met alles wat in je vermogen ligt te zorgen voor het kapitaal van morgen’. Dit uitgangspunt is terug te vinden in de dagelijkse manier van werken, in het pedagogisch beleid, personeelsbeleid en in het (solide) financieel beleid. Dit streven naar duurzaamheid gebeurt in samenwerking en wisselwerking met de omgeving en de ouders. De locaties van de gezonde kinderopvangorganisatie SKSG zijn daardoor een stevige basis voor duurzame kinderopvang. Daarbij wil SKSG kinderen (spelenderwijs) duurzaamheid laten ervaren.

SKSG organiseert activiteiten voor zowel SKSG-kinderen als kinderen die niet verbonden zijn aan kinderopvang vanuit SKSG. Deze ‘trap-actie’ is hier een goed voorbeeld van. De powerbikes zijn vrij toegankelijk en leren kinderen op een leuke manier over duurzame energie.