HOOGEZAND – Bezoekers die van 26 september t/m 4 oktober afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren bij kinderboerderij NME HS te Hoogezand, steunen de boerderij en maken zelf kans op een prijs. Hoe meer bezoekers naar de kinderboerderij komen, hoe groter de kans dat deze een ‘Dierendagbonus’ van 250 euro wint. Alle 170 kinderboerderijen die samenwerken met Wecycle doen mee. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.
Wie op zijn of haar favoriete kinderboerderij kleine apparaten inlevert voor recycling, kan ter plekke met zijn smartphone inchecken op de Wecycle-actiepagina op Facebook. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de kinderboerderij is. De drie kinderboerderijen met de meeste aanmeldingen ontvangen van Wecycle een Dierendagbonus van € 250,-. Drie bezoekers maken kans op een heerlijke high tea. Op 5 oktober maakt Wecycle de winnaars bekend. Meer informatie: facebook.com/WecycleNL.\
Elke kinderboerderij in Nederland kan een inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. In ruil daarvoor ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,- als maatschappelijke sponsoring. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan onderhoud of materialen voor de kinderboerderij. Steeds meer kinderboerderijen werken samen met Wecycle. In 2017 is het aantal boerderijen verder gestegen naar 170. Het totaal aantal ingezamelde apparaten via de kinderboerderijen groeide vorig jaar met 17 procent naar 42.500.
Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.
In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.
We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.