JOVD Groningen maakt zich zorgen over provincie

GRONINGEN – De JOVD Groningen, de jongerenafdeling van de VVD, pleit voor een duidelijk thema bij de Provinciale Staten verkiezingen volgend jaar: de sociaaleconomische aantrekkelijkheid van de provincie Groningen. Het Sociaal Plan Bureau Groningen publiceerde recentelijk een rapport waaruit blijkt dat de vergrijzing in het ommeland op korte termijn ernstige vormen zal aannemen. Het rapport stelde dat in alle 23 gemeenten het aantal jongeren tussen 12 en 18 zal afnemen.

“Zorgwekkend”, aldus Max Schwering, voorzitter van de JOVD Groningen. “Zeker voor een regio die blijkbaar toch goed in de belangstelling staat van internationale bedrijven als Google.” De JOVD Groningen vindt het noodzakelijk om dit probleem zo snel mogelijk op te pakken. “De bal ligt in dit geval bij de jongeren”, aldus Schwering. “Er zou eens geïnventariseerd moeten worden naar hoe jongeren tegen de regio aankijken.” De jonge liberalen vinden dat jongeren een platform moeten krijgen om hun visie op de regio te kunnen geven. “Wij, als JOVD Groningen, zijn bereid om in samenwerking met de provincie dit op te pakken”, verklaart de voorzitter. De JOVD Groningen erkent dat dit niet de oplossing is voor het probleem. “We hopen echter dat de bal hiermee aan het rollen komt en dat op de lange termijn de regio sociaaleconomisch aantrekkelijker wordt voor jongeren en dat ook studenten hier het profijt van inzien”, aldus Max Schwering.