Jubilerende Stichting Sjoerd helpt kansarme kinderen vooruit

image

image 

KIEL-WINDEWEER – Op 16 maart bestaat Stichting Sjoerd vijf jaar. De stichting, door de familie Duijnisveld opgezet om hun overleden zoon en broer Sjoerd Duijnisveld te herdenken, maakt zich sterk om kansarme kinderen in Nederland en elders in de wereld een beter leven te bieden.

Je bloedeigen kind verliezen, het is de nachtmerrie voor iedere ouder. Het overkwam de familie Duijnisveld uit Kiel-Windeweer. Totaal onverwacht, de klap was gigantisch. Sinds die fatale 24 maart 2005 is hun leven ingrijpend veranderd. Het gemis is enorm. Hun Sjoerd, die zo positief in het leven stond, goedlachs was en zijn leven richtte op twee aspecten: vriendschap en plezier. Sjoerd wilde er alles uithalen, had net zijn middelbare schooldiploma op zak. Als leerling-kok was hij bezig zich te ontwikkelen. Tot dat fatale ongeluk. Een collega zou hem afzetten bij de tramhalte, maar vloog uit de bocht en de auto kwam tot stilstand tegen een boom.

Ter nagedachtenis aan Sjoerd en in de geest van hun zoon, heeft de familie samen met andere vrijwilligers ervoor gezorgd dat een kindertehuis, opgericht door Lies Vink, in Nepal mag rekenen op de steun van de stichting. Naast het sponsoren van Powen, een voormalig straatjongetje, in scholing en levensonderhoud is er een bibliotheekje gerealiseerd. “We hopen als stichting ook te groeien zodat we meer kinderen en jongeren kunnen helpen” vertelt Vera Duijnisveld. “Nieuwe donateurs zijn van harte welkom. Elke euro komt voor honderd procent ten goede aan de kinderen.”

Prijsvraag

Vandaar dat Stichting Sjoerd een prijsvraag heeft uitgeschreven. De stichting bestaat op 16 maart, de geboortedag van Sjoerd, vijf jaar en naast haar bijdrage voor het kindertehuis in Nepal wil de familie Duijnisveld zich ook inzetten voor kansarme kinderen en jongeren in Nederland. Peter en Vera Duijnisveld kunnen daarbij rekenen op de steun van hun dochters Stephanie en Michelle. Initiatiefnemers kunnen een idee indienen wat kansarme kinderen en jongeren vooruit helpt. De stichting heeft een bedrag van 500 euro beschikbaar gesteld om bijzondere plannen te realiseren en uit de inzendingen worden drie projecten gekozen. De vertegenwoordigers van die projecten worden in februari uitgenodigd voor een gesprek om hun idee te motiveren. Op 16 maart wordt bekend gemaakt wie de prijsvraag gewonnen heeft. Ideeën kunnen tot 9 februari 2015 worden ingezonden. Wanneer het maximale aantal van vijftig ideeën is bereikt sluit de inzending eerder. Meer informatie over de stichting en haar prijsvraag: www.stichtingsjoerd.nl.