Stolpersteine geplaatst in Stadskanaal

STADSKANAAL - Stolpersteine

STADSKANAAL - Stolpersteine

STADSKANAAL – Het Comité Stolpersteine Gemeente Stadskanaal heeft onlangs weer Stolpersteine geplaatst. Door het leggen van Stolpersteine wil het Comité alle Joodse slachtoffers van het nationaal – socialistische regime herdenken. Het betreft de vermoorde Joodse inwoners van Onstwedde, Mussel, Musselkanaal en Stadskanaal.

‘Stolpersteine’ is een project van de Duitse beeldend kunstenaar Gunter Demnig. De steentjes zijn herinnerings tekens voor slachtoffers van het nationaal –socialisme.

Stolpersteine zijn dus een eerbetoon aan de vermoorde Joodse medeburgers. En bovendien helpen Stolpersteine om een beeld te krijgen van de woonomgeving van deze vermoorde mensen.

De 142 slachtoffers woonden in Stadskanaal, Musselkanaal, Mussel en Onstwedde.

In oktober/november 2014 zijn al 42 Stolpersteine gelegd. Onlangs zijn nog eens 50 steentjes geplaatst. Eind 2015 hoopt het comité het project af te ronden door nog eens 50 Stolpersteine te leggen.

Op de foto, gemaakt door Abel van der Veen, de steenlegging op het adres Dorpsstraat 38 te Onstwedde. De Stolpersteine zijn gelegd door Bruin Boerema. Op dit adres hebben gewoond: Salomon Meijer, Carolina Meijer – Jacobson en Schoontje Jacobson. Salomon Meijer was veehandelaar en slager.