Bellingwedde tegen uitbreiding windmolenpark Rhede

Wedde- Bart Huizing BELLINGWOLDE/WEDDE – De gemeente Bellingwedde is tegen de plannen van Landkreis Emsland (Duitsland) om een nieuwe windmolen langs de grens te bouwen. De molen van 138 meter wordt vlak over de grens bij Bellingwolde geplaatst. Volgens burgemeester en wethouders tast de molen door zijn enorme hoogte het open landschap teveel aan. Daarom dient het college hierover een zienswijze in bij de bestuurders van Emsland.

Emsland wil de nieuwe windmolen vlakbij Bellingwolde plaatsen op een afstand van 500 meter van de Nederlands grens. De molen komt in de rij van de andere molens te staan maar is 40 meter hoger dan de bestaande exemplaren. Met het plaatsen van deze molen is de weg vrij om ook de andere molens te vervangen door de grotere variant.

Wethouder Bart Huizing: β€œDe huidige rij windmolens langs de grens van Duitsland tast het landschap in onze gemeente nu al aanzienlijk aan. Het plaatsen van nog hogere molens staat haaks op ons doel om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen.”

De bouwplannen voor de nieuwe molen voldoen aan de Duitse regelgeving. Tot woensdag 22 april aanstaande kunnen belanghebbenden hun zienswijze indienen over de plannen.