Museum Nienoord op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

LEEK – Museum Nienoord in Leek organiseert op zaterdag 13 februari 2016 om 10.00 uur een kennismakingsochtend voor nieuwe vrijwilligers.

Eind maart gaat Museum Nienoord weer open voor het publiek. Om de bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen is het museum op zoek naar vrijwilligers die toezicht willen houden en rondleidingen gaan verzorgen. Deze groep bestaat uit mensen die het leuk vinden om te vertellen over de geschiedenis van de borg en Leek en omgeving, maar ook over de nationale collectie rijtuigen die in het museum is ondergebracht. In het museum worden daarnaast wisselende kunst- en cultuurhistorische exposities georganiseerd.

Het museum geeft belangstellenden graag de kans om zich op deze leuke vrijwilligersbaan te ori├źnteren. Nieuwe rondleiders worden binnen het museum opgeleid om toezicht te houden en het verhaal van Nienoord boeiend over te brengen aan individuele bezoekers en groepen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beschikbaarheid van de gidsen. Omdat het museum ook in het weekend open is, wordt van vrijwilligers verwacht dat ze af en toe ook een weekenddienst draaien. Het museum is open van eind maart tot eind oktober.

Als u geïnteresseerd bent in taken als administratie, organiseren van activiteiten of arrangementen, public relations, ontvangen van groepen en dergelijke kunt u ook reageren.
Belangstellenden kunnen zonder vooraankondiging naar de bijeenkomst komen, maar kunnen hun komst ook van tevoren melden via e-mailadres info@museumnienoord.nl. Wie verhinderd is maar wel bereid is vrijwilliger te worden, kan dat via dit mailadres kenbaar maken, waarna contact met hem of haar wordt opgenomen.

Foto: Roelof Feringa