Maaike van den Akker uit Scheemda maakt debuut

SCHEEMDA – Illustrator en vormgeefster Maaike van den Akker uit Scheemda en schrijfster Ilse Almekinders uit Putten maakten onlangs hun debuut met het kinderboek, ‘De vlieger’. Een voorleesboek over het thema pesten en de waarde van echte vriendschap.
‘Sem wordt gepest. Maar vaak heeft juf het niet door. Dan gaat de klas naar het strand. Sem neemt zijn nieuwe kleurenvlieger mee. Rick heeft ook een vlieger. Die van hem is groot en er staat een sterke arend op. Als de twee jongens elkaar tegenkomen op het strand gaat het mis.’
Het boek is een zeer geschikt hulpmiddel om in gesprek te raken over pesten, vriendschap, ruzie en goedmaken. Het is uitgegeven door Ark Media (ISBN 9789033831942) en is landelijk verkrijgbaar. Onder meer bij boekhandel Bruna-Nieborg in Winschoten, waar de illustrator parttime werkzaam is.

SCHEEMDA - Maaike van den Akker