Bobo’s zetten schep in het zand tijdens Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 18 maart 2015 werd de Nationale Boomfeestdag gevierd. Gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouders Wietze Potze en Giny Luth gaven het officiële startschot door de eerst boom te planten bij de ingang van het klooster in Ter Apel.

TER APEL – De viering van de Nationale Boomfeestdag in de gemeente Vlagtwedde vond dit jaar plaats bij Klooster Ter Apel, dat dit jaar haar 550 jarig jubileum viert. Naast de 95 leerlingen van de basisscholen PORK en De Vlinder waren ook de wethouders Wietze Potze en Giny Luth actief met een schep. En zij niet alleen, want ook gedeputeerde Henk Staghouwer stak zijn handen uit de mouwen. Extra bijzonder was de loot van de ’12 Apostelenboom’, die bij de entree van het klooster werd gepland.Op woensdag 18 maart 2015 werd de Nationale Boomfeestdag gevierd. Gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouders Wietze Potze en Giny Luth gaven het officiële startschot door de eerst boom te planten bij de ingang van het klooster in Ter Apel.

In 2008 restte van de 450 jaar oude linde niet meer dan een klein stuk holle onderstam, die echter elk jaar uitliep met talloze twijgen. Staatsbosbeheer verzamelde enthout en ter ere van het kloosterjubileum wordt daarvan nu een loot teruggeplant. Zo krijgt de apostelenboom een nieuwe toekomst.

De gemeente Vlagtwedde doet al decennia mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag, dat elk jaar in maart wordt gehouden. Als natuurschone en bosrijke gemeente is er altijd wel een plantlocatie te vinden. Omdat het klooster Ter Apel dit jaar 550 jaar bestaat en de loot van de 12 apostelenboom terug geplant kan worden, werken de drie organisaties, gemeente Vlagtwedde, Staatbosbeheer en klooster Ter Apel, samen. De Boomfeestdag is één van de activiteiten die in dit jubileumjaar wordt georganiseerd.