Gemeente Groningen, krijgt Meerstad een warm welkom of een koude douche?

MeerstadGRONINGEN – Vanaf 1 januari 2017 verwelkomt de gemeente Groningen ruim 800 Meerstadjers binnen de gemeentegrenzen. Hoewel de bewoners er niet om gevraagd hebben is het bestuurlijk gezien een logische stap. Niks aan de hand dus. Of toch wel? De belastingdruk in de gemeente Groningen ligt aanmerkelijk hoger dan in de gemeente Slochteren waar Meerstad tot nu toe bij hoorde. Het is met name de hondenbelasting die stevig aantikt. In de gemeente Slochteren hanteert de gemeente  geen hondenbelasting terwijl het in Groningen al gauw neerkomt op 115 euro belasting voor 1 hond, 285 euro voor twee honden en zelfs 515 euro voor drie honden.

De bewoners van Meerstad hebben nooit om de grenscorrectie gevraagd en hadden deze in veel gevallen ook niet kunnen voorzien toen ze hun hond(en) aanschaften. Een overgangsregeling ligt daarom voor de hand. Om deze nieuwe bewoners tegemoet te komen dient Marjet Woldhuis  van de Stadspartij, samen met het CDA en de Partij voor de Dieren,  een motie in om te pleiten voor deze  overgangsregeling. Woldhuis: ‘Heel simpel, het eerste jaar betaal je éénderde deel, het tweede jaar tweederde deel om vervolgens vanaf het derde jaar het volledige tarief te betalen’. ‘Een warm welkom  heten is voor Meerstadjers het minste wat we kunnen doen’, aldus Woldhuis.