Politie arresteert vluchtende geweldplegers; slachtoffer gewond

GRONINGEN – Agenten hebben zaterdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. De daders van 30 en 26 jaar vluchtten nadat omstanders zich over het gewond geraakte slachtoffer ontfermden.

De mishandeling vond rond half zeven plaats op de Nieuwe Ebbingestraat; de aanleiding is nog niet bekend. Nadat omstanders zich bemoeiden met het gevecht gingen de daders er van door.

De 30-jarige verdachte was op de fiets en kon snel worden aangehouden op aanwijzingen van getuigen. De 26-jarige verdachte was er op een scooter vandoor. Hij werd op de Vrydemalaan aangetroffen nadat hij daar met zijn scooter was gevallen en gewond geraakt. Toen hij de agenten zag stapte hij weer op en reed weg. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk worden aangehouden in de Oosterhamrikkade.

Tijdens de achtervolging gleed een van de politieauto’s bij het inrijden van de Oosterhamrikkade tegen een andere politieauto die daar stond. Beide dienstvoertuigen raakten beschadigd. De verdachte is aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen.

De politie is inmiddels met een onderzoek gestart waarbij de betrokkenen worden verhoord en de beschikbare getuigen.

Foto: Google Streetview