Tentoonstelling Boer & Beat wegens succes verlengd

VEENDAM – De expositie Boer & Beat zal vanwege het grote succes nog tot en met zondagmiddag 4 januari 2015 in het Veenkoloniaal Museum te Veendam te zien. Boer en Beat staat stil bij het bijzondere jeugdwerk van boer Geert Begeman uit Oude Pekela.

Een jeugdcultuur die zijn oorsprong vond tijdens een dakzit actie op een boerderij waarmee opgeschoten jongeren aandacht vroegen voor de jeugdproblematiek. De actie sloeg landelijk aan, maar de lokale overheid pakte het probleem niet op. Dat deed de boer van de boerderij ernaast wel. Geert Begeman opende een van zijn schuren en richtte samen met de jongeren Boer & Beat op, een jeugdsociëteit waar jongeren, naast het genieten van muziek en het hebben van een eigen ruimte, ook zin konden geven aan hun jeugd en hun verantwoordelijkheid ontwikkelen. De rest is geschiedenis want Boer & Beat heeft vijfentwintig jaar bestaan. Boer&  Beat groeide in die 25 jaar uit tot een begrip in de regio! De tentoonstelling trekt vanaf het begin al veel nostalgiezoekers. Iedereen is weer even terug in de jaren zeventig, aldus directeur Hendrik Hachmer. De zeer positieve reacties waren voor hem aanleiding om de tentoonstelling met nog een half jaar te verlengen. Geert Begeman is er maar wat blij mee. Er zullen dankzij de verlenging van de expositie nog diverse activiteiten in de tentoonstellingsruimte worden georganiseerd. In samenwerking met de Muziek-, dans- en theaterschool Veendam zullen er op een paar zondagmiddagen bandjes optreden die hun opleiding hebben gehad bij één van de docenten van de MDT.

Op zondagmiddag  28 september organiseert het Veenkoloniaal Museum  in het museum een Boer & Beat foto inbrengmiddag. Iedereen die foto’s van Boer & Beat meebrengt heeft gratis entree. Meegebrachte foto’s worden vanaf 13.30 uur direct in gescand zodat men de originelen weer mee kan nemen. De gescande foto’s  zullen gebruikt worden gebruikt voor een nog te maken Boer& Beat boek en komende winter staan nog extra optredens op het programma.  Kortom op naar Boer & Beat, op naar Veendam.