Kerstmarkt in Sint Willibrorduskerk Ter Apel

TER APEL - Kerstmarkt

TER APEL – Op zondag 14 december wordt voor het negende jaar achter elkaar de voor Ter Apel traditionele kerstmarkt gehouden. Een niet te missen onderdeel van deze markt is het optreden van de kerkkoren met traditionele kerstliederen en de expositie van een honderdtal kerststalletjes.

De expositie, die wordt gehouden in de kerk  aan de Hoofdstraat in Ter Apel en de kerstmarkt in het naast de kerk staande parochiehuis, worden opgeluisterd met kerstliederen en orgelmuziek.

In de kerk zullende gehele middag een viertal koren optreden en kerstliederen ten gehore brengen. Tussen de optredens van de koren is er orgelspel op het fraaie gerestaureerde Nicholsonorgel van de kerk.

Naast een expositie van kerststalletjes, kerstkaarten, zang en orgelmuziek is er de verkoop van tweedehands kerstspullen (ook oude en antieke), een boekenmarkt, worden er zelfgemaakte kerstkaarten en kaarsen verkocht en zijn er activiteiten voor de kinderen.

Ook de oliebollen, kniepertjes en de spekdikken ontbreken niet. Ze worden ter plaatse gebakken en verkocht. De markt begint om 12.00 uur en eindigt om 16.00 uur en de toegang is zoals gebruikelijk gratis.

TER APEL - Kerstmarkt