Open dag Tennisclub Veendam groot succes

VEENDAM - Open Dag Tennisclub VEENDAM – Afgelopen zaterdag gingen de buitenbanen weer open bij tennisclub Veendam. Veel belangstellenden namen een kijkje bij de Open Dag van de tennisclub. Het viel op dat het terrein een grote metamorfose heeft ondergaan, dankzij het klusteam. In de winterperiode werd er in de tennishal een balletje geslagen, maar het ‘echte’ tennis wordt toch nog altijd op de buitenbanen gehouden. De hal is desondanks een prima alternatief als je s’winters en bij ongunstige weeromstandigheden een balletje kan slaan. Voorzitter Ebo Hoiting: “Iedereen heeft er verschikkelijk hard aan gewerkt.”

Voorafgaand aan de opening heeft het klusteam van de tennisclub ‘bergen’ werk verricht. Even een opsomming wat er allemaal uit de handen van het klusteam is gemaakt. Er zijn nieuwe tegelpaden aangelegd naast banen 3,8 en 9. En de bankjes zijn weer keurig geplaatst. Het werd voor het klusteam drukker en drukker. Voorzitter Ebo Hoiting: “Het werd voor de mensen steeds zwaarder en we hadden er slecht weer bij en we kwamen wat in tijdnood”.

Maar de mensen met de ‘gouden’ handjes hebben het toch allemaal weer voor elkaar gekregen en de tevreden voorzitter kon niks anders zeggen dat het allemaal gelukt is en het is hartstikke mooi geworden. Hoiting: “We hebben boeren in onze ‘familie’ die alles weg kunnen halen. Ik heb vorige week ook gezegd, we zijn net een groot bedrijf en we hebben alles aan boord. En we kunnen alles maken”. Het betekende dan ook dat de kantine is verbouwd. “Maar daar hadden we aannemers voor nodig”, laat Hoiting weten. De tennisclub heeft daar een bepaald budget voor vrij gemaakt.

Maar intern hebben hebben de mensen met ‘de gouden handjes’ het allemaal gedaan. Begeleider Edwin Bos heeft het ontworpen. Hoiting: “We hebben het klusteam 2 jaar geleden een schets laten zien, en dat zou het moeten worden”. Edwin Bos, Otto Faber, iedereen heeft er verschikkelijk hard aan gewerkt. “Ja, wat wil je dan nog meer als club. We willen groeien. Als je nu kijkt naar de bouw van de kantine vanaf 1983. De bestuurskamer is weg. Je hebt geen eigen kantoor meer. Nou, dit bestuur heeft ook geen plek meer, waar we ook maar zijn, daar gaan we zitten.

Als het mooi weer is zet het bestuur de stoeltjes buiten tijdens een bestuursvergadering. “Zo moet je het zien. Als je kijkt naar deze bestuurskamer. Dan denk je: ‘wat zonde dat de bestuurders en commissie leden daar hebben zittten praten over de leden’. Bij deze verklaar ik de bestuurskamer en de nieuwe toilet groep voor geopend”. Na de speech van Hoiting kon er getennist worden, al was dat moeilijk vanwege de aanhoudende regen. Maar de ‘diehards’ Klaas Fleurke en Jesper Smit trokken zich hier niets van aan en mepten de ballen over het net.

Ook clubtrainer Michael Woldhuis was druk bezig met de tennislessen. Omdat het hemelwater naar beneden kwam moest Woldhuis en zijn leerlingen verhuizen naar de naastgelegen hal. En daar was ook toptennisster Anastasiya Mulder aanwezig, die de kleinste jeugd de eerste beginselen van het tennis bij bracht. Maar ondanks dat het buiten niet zo aangenaam was voor de sporters, was het in de kantine heel gezellig. De ‘gele rakkers’ gingen geolied door de keelgaten.

Jacob Kuipers