Miljoenentekort voor gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De begroting van 2015 voor Stadskanaal kent een tekort van anderhalf miljoen euro. Dat maakte de gemeente Stadskanaal vandaag bekend. Aan vooravond van het vaststellen van de Voorjaarsnota heeft het college van B&W deze conclusie moeten trekken.

Het miljoenentekort ontstaat volgens de gemeente vooral door het overhevelen van diverse zorgtaken als de thuiszorg naar de gemeenten door het Rijk. Daardoor moet Stadskanaal extra bijleggen en ontstaat er een gat in de begroting. Het college komt binnenkort met een notitie waarin het zal melden hoe dit tekort zal worden weggewerkt.’

Nieuw is het tekort voor de gemeente Stadskanaal niet. Al in 2010 werden er forse bezuinigingen aangekondigd om Stadskanaal ‘toekomstbestendig’ te maken. Bij het vaststellen van de Voorjaarsnota zal de raad ook de Perspectiefnota 2016 – 2019 vaststellen. Het college komt wat betreft de Perspectiefnota met een voorstel dat aangeeft dat Stadskanaal in 2019 een winst van 163.000 euro zal maken.

De gemeenteraad zal beide onderwerpen op maandag 8 juni in de Algemene Beschouwingen bespreken.