Bellingwedde gaat door met verstrekken starterslening

WEDDE – De gemeente Bellingwedde blijft startersleningen verstrekken. In oktober 2014 hebben de minister en Tweede Kamer aangegeven vanuit het Rijk geen extra bijdrage beschikbaar te stellen voor de startersregeling. De gemeente Bellingwedde heeft daarop besloten de startersleningen volledig zelf te financieren, totdat het beschikbaar gestelde budget van € 200.000 op is.

Sinds mei 2014 is het voor starters in Bellingwedde mogelijk een lening met gunstige voorwaarden aan te vragen bij de gemeente voor de aankoop van een eerste woning. Met deze maatregel wil de gemeente jongere huizenkopers aantrekken en de woningmarkt een extra stimulans geven. Wethouder Wim ’t Mannetje: “Tot nu toe zijn er vier startersleningen verstrekt en is nog ruim € 160.000 over van het oorspronkelijke budget. Zolang dit geld er nog is, zal het besluit van de minister en Tweede Kamer voor aanvragers van de starterslening in de gemeente Bellingwedde geen gevolgen hebben. Op het moment dat het budget op is, maar in ieder geval na twee jaar, zullen we de resultaten van de starterslening evalueren.”

Met een starterslening krijgen starters op de woningmarkt onder voorwaarden een lening tot maximaal € 25.000. Over deze lening hoeft de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald te worden. De starterslening wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).