Wedstrijdteam EHBO Sappemeer tweede bij landelijke kampioenschappen EHBO

SAPPEMEER - EHBO wedstrijd SAPPEMEER – Het EHBO wedstrijd team is 30 mei naar de Nederlandse kampioenschappen EHBO in Rijssen geweest. Er waren vanuit het hele land zeventien van de beste EHBO-teams verzameld om tegen elkaar ten strijde te trekken. Op een wedstrijd als deze zijn door de organisatie EHBO Nederland een aantal boxen gemaakt. In iedere box wordt een casus in scene gezet waarop de teams worden losgelaten.

Een team bestaat uit drie EHBO’ers en eentje op reserve. Je wordt als team dus in een kamer gelaten zonder dat je weet wat je te wachten staat en dan wordt er van je verwacht dat het volgens de huidig geldende regels en werkwijzen van het Oranje Kruis wordt opgelost. De teams oefenen onder leiding van Hilda Reinders (kaderinstructeur) een aantal keren per jaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Na een spannende eindronde waarin de twee beste teams het tegen elkaar opnemen heeft het team van EHBO Sappemeer de 2e plaats veroverd en dat is een geweldige prestatie. Het bestuur en de EHBO Collega,s van dit team is bijzonder trots op ze . In April op de regionale wedstrijden waren twee teams van onze vereniging al tweede en derde en nu dus weer een prachtige tweede plaats. Op de foto van links naar rechts Istvan Tiehuis, Melle Visser Dennis Funcke en Gea Slagter.