WVV en Wildervank spelen dit weekend topduels

HAREN - Haren WesterwoldeREGIO – Vooruitkijkend naar het voetbalweekend staat de regio enkele prachtige wedstrijden te wachten. In Oost-Groningen bijvoorbeeld, waar eersteklasser WVV het mag opnemen tegen nummer twee SVBO en ook Wildervank speelt een absolute topper tegen Velocitas 1897.

Voordat het zover is, mogen de zaterdagclubs aan de bak. In de derde klasse staat SJS nog altijd op de nul, nadat het vorige week de derby tegen Borger kansloos verloor. De Knoalsters mogen op bezoek bij Hollandscheveld, dat met vijf punten eveneens een tegenvallende start heeft. Een treetje lager speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Boerakker. Voor de Boys is het te hopen dat het de opwaartse lijn van de afgelopen weken voortzet. De Oranjehemden staan namelijk op een keurige vierde plaats.

In diezelfde klasse beleeft VVS Oostwold opvallend gezien mooie tijden. De afgelopen jaren moest het alle zeilen bijzetten om niet te degraderen, nu staat het na vier wedstrijden op een keurige derde plaats. Tegenstander dit weekend is SGV, dat weliswaar lager geklasseerd staat, maar met Jos Hoeksema altijd gevaarlijk is. Laagvliegers Westerlee en SC Scheemda mogen proberen tegen respectievelijk De Fivel en Niekerk hun punten te pakken.

Super Sunday

Een dag later is het Super Sunday voor enkele clubs in het Oldambt en de Veenkoloniën. Want WVV is de trotse koploper in de eerste klasse en die positie hoopt het vast te houden. Een knappe prestatie van de mannen van Robert Bos, die op bezoek mogen tegen nummer twee SVBO. Vorig jaar werd er in Barger-Oosterveld nog kansloos met 4-1 verloren. Nu mogen de ‘Rossoneri’ laten zien wat ze waard zijn om een stap dichterbij de periodetitel te komen. Een treetje lager hoopt Noordster het blazoen weer wat op te poetsen. Vorige week werd het topduel tegen GRC Groningen nipt verloren met 2-1, nu mag het op bezoek bij rode lantaarndrager Roden. ZNC gaat een belangrijk duel tegemoet in Dalen, waar het kan laten zien waar het staat. Winst betekent omhoog kijken, een nederlaag zorgt ervoor dat de onderste regionen in zicht komen.

In de derde klasse c reist Wildervank richting Stadion Stadspark, om het op te nemen tegen ‘Grande Dame’ Velocitas 1897. De vermaarde amateurclub van weleer is de trotse lijstaanvoerder en de roodhemden uit de Veenkoloniën staan tweede. De teruggekeerde Ewout Wolf staat alweer op zes treffers en die kwaliteitsimpuls heeft ervoor gezorgd dat Wildervank dit seizoen nog niet verloren heeft. Verder neemt HSC het op tegen Siddeburen en speelt MOVV thuis tegen Veendam 1894. In die andere derde klasse hoopt Musselkanaal haar eerste winstpartij te pakken tegen Raptim.

In de vierde klasse mag de trotse koploper Alteveer naar Meeden afreizen, waar de kraker tegen de plaatselijke voetbalclub op de agenda staat. Positief nieuws voor de geelzwarten is dat concurrent SVZ drie punten moet inleveren door de gestaakte wedstrijd tegen Bellingwolde (bron: fckanaalstreek.nl). Westerwolde hoopt eveneens de eerste driepunter in de wacht te slepen, in en tegen het altijd lastige Nieuw Roden.