Daten in het donker in Groningen

DateGRONINGEN – Op 16 januari 2016 vindt een spectaculaire manier van daten plaats in Groningen; speeddaten in het donker, onder de naam ‘BlindMATCH’. Dit evenement is bedoeld voor 30 tot 60-jarige vrijgezellen die op een andere manier dan gebruikelijk singles willen ontmoeten. Wat als uiterlijk er even niet meer toe doet?

Tegenwoordig begint het (online) daten steeds meer op vleeskeuring te lijken. Neem de applicatie Tinder, waarbij men met één vinger op de smartphone mensen weg kan slepen wanneer de aangeboden foto’s niet worden aangestaan. Het is tijd voor een nieuwe manier van daten. BlindMATCH is een speeddate-evenement in het donker wat plaatsvindt in het centrum van Groningen, exacte locatie is nog geheim.

Wat als uiterlijk er even niet meer toe doet? BlindMATCH maakt het mogelijk om door middel van het gebruik van zintuigen die je in eerste instantie niet gebruikt, mensen te leren kennen. Je komt tegenover iemand te staan en leert diegene eerst kennen door middel van een gesprek, je hebt even geen idee hoe deze persoon eruit ziet. Daar kom je pas later achter tijdens de afterdating, waarbij het licht aangaat en je (eventueel) de persoon op kunt zoeken met wie jij een match denkt te hebben. Aansluitend is er een afterparty om 22.00 uur, waarbij ook andere, niet-speeddatende singles welkom zijn.

Op initiatief van Relatiebemiddelingsbureau IndiviDuo is het idee ontstaan van een speeddate-evenement in het donker. Eigenaresse Joyce Boerkoel besloot hulp in te schakelen van vijf studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool; de organisatie van BlindMATCH is ontstaan.

“Speeddaten is al avontuurlijk an sich, maar het donker maakt het extra boeiend.”, aldus Joyce Boerkoel. “Daarom houden we het lekker spannend. Naarmate de tijd verstrekt, worden er meer hints vrijgegeven over het evenement, zoals de exacte locatie, het entertainment, enzovoorts. Houd dus de website www.individuo.nl/blindmatch<http://www.individuo.nl/blindmatch> of de Facebookpagina in de gaten voor de updates.” Aanmelden voor het evenement gaat ook via de website van IndiviDuo.