Gruno’s Postharmonie bezorgt patiënten UMCG een muzikale Kerst

GroningenGRONINGEN – Na het grote succes van vorig jaar spelen ook deze kerstochtend verschillende muziekensembles van Gruno’s Postharmonie op verschillende afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De ensembles bestaan uit leden van Gruno’s Postharmonie Groningen en zijn speciaal voor dit doel opgericht.

Er zijn totaal 5 ensembles die in het ziekenhuis te horen zullen zijn. Naast een traditioneel kwintet (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot), is er ook een on-traditioneel kwintet (fluit, hobo, trompet, fagot), een (bijna) klarinetkwintet (esklarinet, twee besklarinetten, fluit, basklarinet) een koperensemble (trompet, trombone, bariton, tuba) en een saxofoonensemble.

Totaal worden er circa 20 afdelingen van het UMCG aangedaan. Het gaat om afdelingen met patiënten die tijdens de kerstdagen niet naar huis kunnen.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al meer dan 100 jaar toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enige Gronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, en behoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland.

Gruno’s Postharmonie wil niet alleen op muzikaal terrein toonaangevend zijn, maar ook als maatschappelijke organisatie. Zij wil muziek dichtbij de mensen brengen, zowel op straat als in de concertzaal, maar ook wil zij muziek bij mensen brengen die hier een grotere afstand toe hebben. De samenwerking met het UMCG voor een muzikale Kerst is hier een mooie manier voor.