D66 zet medewerkers en studenten Hanzehogeschool in het zonnetje met Valentijnstaart

GRONINGEN – De Valentijnstaart van D66 Groningen gaat dit naar jaar de Grotius Minor van de Hanzehogeschool. D66-fractievoorzitter Jetze Luhoff reikte de taart vanmiddag uit in ‘t Feithhuis. Elk jaar geeft de gemeenteraadsfractie rond Valentijnsdag een taart uit aan een persoon of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

De Grotius Minor is een initiatief van medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool om hoogopgeleide vluchtelingen in contact te brengen met het Nederlandse hoger onderwijs. Zo krijgen ze de kans te bieden hun integratie te versnellen. Docenten van de Hanzehogeschool geven de vluchtelingen les op vrijwillige basis. Studenten van de Hanze ondersteunen vluchtelingen onder andere als maatje.

d66-valentijn

 

Namens de Hanze waren initiatiefnemers Vladimir Bartelds, Marcel van der Poel en Marion de Boer en deelnemend Hanze-docent Mario Silvani in ‘t Feithhuis aanwezig. Naast de Hanze-medewerkers prikten ook twee deelnemende vluchtelingen een vorkje mee: Maryam Baghan uit Iran en Ziad Nadir uit Syrië.

Fractievoorzitter Jetze Luhoff roemde de vrijwillige inzet van alle betrokkenen. “Dit soort initiatieven helpt vluchtelingen echt vooruit. Het is bewonderenswaardig hoe docenten en studenten van de Hanze zich inzetten voor dit goede doel. Daarmee verdienen ze wat ons betreft zonder twijfel de Valentijnstaart van dit jaar.”

De Valentijnstaart is een goede traditie binnen D66. In het verleden werd de taart met onder meer onderwijsstichting O2G2, volleybalvereniging Lycurgus en jongerencentrum Simplon aangesneden. Vorig jaar kreeg het initiatief 8 Uur Overwerken deze eer.