Ten Boer gaat asielzoekers opvangen; locatie voor 300 vluchtelingen gevonden

TEN BOER – Ten Boer gaat ook asielzoekers opvangen. Burgemeester en wethouders van de gemeente hebben inmiddels een locatie gekozen waar zij 300 mensen kunnen opvangen.

Het gaat om de locatie Verlaatweg in het gebied Woldwijk, tegenover de ingang van Innersdijk. Na afstemming met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bleek deze plek het meest geschikt: groot genoeg, op loopafstand van het dorp en goed bereikbaar.

De locatie Woldwijk is tevens geschikt voor een azc omdat daar voorlopig geen woningbouw gepland staat. Daarom heeft de gemeenteraad de grond beschikbaar gesteld voor maatschappelijke en duurzame initiatieven. Een azc sluit daarbij aan. Met het COA is afgesproken dat, als het azc daar komt, er een voet- en fietspad langs een deel van de Stadsweg wordt aangelegd.

Het college gaat eind maart in gesprek met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Dat gebeurt in de vorm van een informatiemarkt in de sporthal van Ten Boer. Daar staan stands van onder meer de gemeente, het COA, Gezondheidscentrum Asielzoekers en Vluchtelingenwerk Nederland. Mensen kunnen daar vragen stellen en bij de stand ‘Uw mening’ een reactie achterlaten.

Na de informatiemarkt worden de reacties verzameld en beoordeeld. Het college neemt daarna een – al dan niet aangepast – voorlopig besluit en legt dat voor aan de gemeenteraad. Deze neemt eind mei een besluit over de komst van een azc in Ten Boer.

 

Foto: Google Streetview