‘RTV Noord naar Friesland’

De voormalige Helpmancentrale in Groningen. Het pand, dat werd ontworpen door de architect A.H. van Rood (1885-1947), werd in 1931-'32 gebouwd en heeft tot 1984 als elektriciteitscentrale dienst gedaan. Sinds 2005 is het een bedrijfsverzamelgebouw, dat de Mediacentrale wordt genoemd.

PROVINCIE – RTV Noord moet naar Leeuwarden. Althans als het aan de pas opgerichte Actiegroep Zelfstandige Omroep Friesland ligt, die het hoofdkantoor van de nieuwe regionale omroep naar Friesland wil halen.

RTV Noord, RTV Drenthe en Omroep Friesland gaan samenwerken en moeten daarvoor een gezamenlijk onderkomen hebben. De Friezen zien Groningen als de minder voor de hand liggende optie, omdat de provincie Friesland 650.000 euro bijdraagt aan Omroep Friesland.

De Groninger zender RTV Noord is nu nog gevestigd in de Mediacentrale.