D66 in Haren teleurgesteld over procedure fusiebesprekingen

HAREN – De D66-fractie van Haren is boos over het gesloten karakter van de fusiebesprekingen met de gemeente Groningen. Dat meldt RTV Noord woensdag.

De partij zegt dat de gesprekken over het samengaan van Haren met Groningen en Ten Boer plaatsvinden achter gesloten deuren, met alleen de burgemeesters en wethouders van de betrokken gemeenten, en dat gemeenteraadsleden geweerd worden.

Hayo Apotheker, zelf een D66-man, leidt de gesprekken. Hij zou degene zijn die de gesprekken besloten houdt.

De D66-fractie heeft een motie ingediend in de raad van Haren, waarin zij vragen de gespreksverslagen te mogen inzien. Deze motie is door het college van Haren overgenomen. Tot verbazing van de partij werd het college teruggefloten door de provincie die heeft bepaald dat de stukken vertrouwelijk blijven.

De verslagen worden pas openbaar als er is besloten met een fusie in te stemmen. D66 heeft zijn teleurstelling en afkeuring over de gang van zaken uitgesproken.