Piet’s Big City Week 41

Met Nino ging ik naar Euroborg. Zonder de. Gewoon Euroborg. Nino werkt bij Bel Company, dit is een telefoonwinkel, en wilde dolgraag eens een wedstrijd van de FC bijwonen. Nino had mazzel, want Groningen moest tegen Willem 2 en ik had een kaart over. Naast mij op de perstribune liet Nino vol trots zijn pas verworven I-phone 6 zien. Van alles en nog wat maakte Nino foto’s en hij verveelde zich geen moment. Ik wel,  want een grotere zaadwedstrijd dan FC versus Willem 2 heb ik zelden gezien. Hoewel, de strafschop van Michael de Leeuw, die zomaar in de basis mocht beginnen, was schitterend. Zeker net zo schitterend als die van Ronaldo van Real Madrid. Vol overtuiging stijf in het kruis. Toen De Leeuw gewisseld werd scandeerde het legioen luidkeels zijn naam. Dat deed mij goed, ik vind Michael namelijk een goede voetballer en een aardig mens. Geen supporter snapte de wissel, maar later bleek hij licht geblesseerd. John de Wolf was er ook. De oud-speler van FC Groningen, die in een grijs verleden 4 ton winst in guldens opleverde bij de verkoop naar Feyenoord, is tegenwoordig analyticus bij de sportzender FOX. De Wolf is aardig gegroeid en de lange manen zijn vervangen door korte stekels. Tom Hiariej doet gewoon weer mee. Als rechtsback heeft hij Hateboer naar de reservebank verwezen en Tom voetbalt vanaf het begin mee. Knap van Tommy. Steeds weer dat terug vechten, ik vind het moedig. Burgemeester Vreeman heb ik niet gezien, maar hij is er vast bij geweest. Onze aimabele burgervader woont nog steeds in Tilburg, is een fervent aanhanger van Willem 2, maar in zijn hart vast ook een beetje van de FC. Johnny Metgod, alweer jaren assistent-trainer van Derby County, zit in de eerste helft achter ons. De tweede helft heb ik hem niet meer gezien. Voor wie was Big John hier? Chery misschien? Kieftenbeld? Trainer Streppel van Willem 2 gedraagt zich bij tijden als een dwaas. Continu is de man bezig met ageren tegen de grensrechter en de vierde man. Terwijl Nino speelt met zijn I-phone kijk ik naar het kostuum van de Tilburgse coach. Die is vast en zeker niet bij Oger gekocht. Streppel is zo’n man die absoluut niet staat in een pak. Keer op keer vraagt hij om een penalty, zo vaak dat Nino er zuchtend een foto van maakt. Peter Bosz, de trainer van Vitesse, zit ook op de tribune en in de perskamer vertelt oud-scheidsrechter Jannes Mulder dat er wel 8 mensen in zijn omgeving 65 jaar geworden zijn. Inclusief hij zelf en mijn persoon. Bruikbare informatie. Nino koopt een hamburger en ik snak naar het einde van de wedstrijd. De strafschop van Michael de Leeuw is beslissend. Het publiek fluit terwijl FC Groningen toch heeft gewonnen en weer terug is in het rechterrijtje. Raar maar waar. Nog een foto en naar huis. Graag gedaan Nino.