Piet’s Big City Week 7 ‘15

Drie thuiswedstrijden in zeven dagen voor FC Groningen. Twee keer competitie tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles en daar tussendoor voor de beker nog tegen Vitesse. Voorafgaande aan de match tegen Utrecht ontwaar ik onze Commissaris der Koning Max van den Berg. Ik complimenteer hem met het interview in het programma Business class van Harry Mens. Nou kan die Mens voor geen meter interviewen, maar een kniesoor die hier op let. Van den Berg verkocht Groningen op die zondagmorgen met verve en dat was nou net de bedoeling. Volgens de Commissaris had Mens allemaal papiertjes voor zich liggen. Het is maar dat u het weet. Op de ijskoude perstribune vraagt collega Mennega vlak voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse waarom ik niet lekker voor de tv ga zitten. Simpel Jan, omdat ik supporter ben! Twee plekken van mij af zit volstrekt anoniem niemand minder dan Raymond van der Gouw, oud-keeper van Vitesse en van Manchester United. Met de handschoenen nog aan schrijft Van der Gouw wat dingen op die voor zijn club vast en zeker van grote waarde zullen zijn. Wat is roem toch vergankelijk. Naast en achter mij zitten meer mensen van de club uit Arnhem, die bij de derde treffer van de FC geluidloos vertrekken. Zelfs een groet kan er niet meer vanaf. Slechte verliezers. Groningen wint de partij met 4-0 en daarna zie ik op de bank bij vriend Luit de loting. Michael de Leeuw scoort niet alleen makkelijk, hij is ook goed in loten. Thuis tegen Excelsior in de halve finale. Dat wordt met man en macht naar de Kuip voor de finale tegen of FC Twente of het PEC Zwolle van Ron Jans. Ik hoor nu al de bussen luid toeterend achter elkaar aan de Big City verlaten op weg naar Rotterdam. De loting is live in Euroborg en ik zie tijdens de gesprekken vooraf op de achtergrond steeds het hoofd van stadjer Jaap Dekker, die probeert uiterst nonchalant te doen. Net of hij niet weet dat hij in beeld is. Het leidt zo af dat wij bijna de tv hadden uitgezet. Gelukkig is Dekker tijdens de trekking van De Leeuw niet langer te zien. Tegen Go Ahead Eagles ben ik er even niet bij. In de samenvatting hoor ik euforische geluiden over de nieuwe aanwinst Simon Tibbling en zie ik een prachtig doelpunt van Albert Rusnak. In tegenstelling tot competitiewedstrijden bestaat de arbitrage bij de beker uit maar liefst zes mannen. Naast de scheidsrechter en zijn twee assistenten en natuurlijk de vierde man heb je nu ook nog de vijfde en zesde official die naast beide doelen staan. In dit geval waren dat twee volwaardige arbiters, te weten Pol van Boekel en Richard Liesveld. Al met al was het een succesvolle week. Twee keer winst en een keer gelijk. De selectie is intact gebleven en dit geeft hoop op een hele mooie afloop van het seizoen.