Deniek Schooneveld in The Battles bij The Voice Kids!

Stoere deelneemster zet Winschoten prachtig op de kaart

WINSCHOTEN - Deniek Schooneveld WINSCHOTEN – Ze is vijftien jaar, is gek op muziek en houdt van zingen. Maar haar muzieksmaak is niet alledaags voor haar leeftijd. Daar waar diverse klasgenootjes wegzwijmelen bij One Direction houdt Deniek Schooneveld van Artic Monkeys, Rolling Stones en is ze helemaal verzot op Di-Rect. Daar houdt het niet bij op, want ze is doorgedrongen tot The Battles bij The Voice Kids!

Het avontuur voor The Voice Kids begon voor Deniek meer dan een jaar geleden. Want doordringen tot de The Battles is niet zomaar iets. Het is een periode van voorrondes overleven en de stress van de blind auditions pareren. Dat heeft Deniek Schooneveld allemaal overleefd en haar optreden voor de landelijke televisie leverde haar zelfs enige bekendheid op. “Ik ben al een paar keer herkend op straat”, lacht ze. “ ‘Ben jij dat meisje van tv? We hebben het gezien hoor, ga zo door!’ Dat is wel leuk om te horen.” Want eigenlijk is het razend knap dat Deniek zo ver is doorgedrongen tot het muziekspektakel op RTL 4, want ze zingt in principe nog niet zo heel lang. “Ik speel altijd al wel gitaar bij de muziekschool hier in Winschoten”, zegt ze. Dat het avontuur dan ook zulke proporties zou aannemen had ook moeder Sandra Schooneveld niet verwacht. “De inschrijving voor The Voice verliep volgens mij op een zondag om twaalf uur ’s avonds. Deniek vroeg die zondagavond om acht uur of ze van mij wel mee mocht doen aan The Voice Kids. Ach ja, dat vond ik prima. En van lieverlee is ze doorgegleden naar de Blind Auditions, geweldig toch?” vertelt moeder Sandra trots. De manier waarop Deniek te weten kwam dat ze door mocht naar de Blind Auditions is een mooi verhaal. “Deniek is helemaal gek van Di-Rect”, vervolgt Sandra. “Van de negentig kinderen die doorgingen naar de Blind Auditions werden een stuk of tien vooraf verrast met een speciale actie. Daar was Deniek dus één van en zij werd verrast door Di-Rect. Geweldig, eigenlijk was het avontuur toen al geslaagd.”

Talentenklas

De vmbo-scholiere van het Dollard College vindt de deelname aan The Voice Kids dan ook te gek, alleen is ze vanuit Winschoten wel veel tijd kwijt. “Het is vooral ook veel heen en weer rijden”, vertelt Deniek. “Het is heel leuk, wel vroeg weg en laat thuis maar dat heb ik er wel voor over.” Want ondertussen is haar talent op opgemerkt door een zangcoach van allure. Niemand minder dan Babette Labeij, ook de vocal coach bij The Voice Kids, heeft Deniek gescout voor een speciaal talentenklasje. “Je leert er echt heel veel van”, vindt ze. “Qua zangtechniek en hoe je een nummer zingt. Wat ook heel leuk is, is dat je met allemaal kinderen zingt en met muziek bezig bent. Iedereen houdt er van muziek.” Voor deze speciale talentenklas kom je dan ook niet zomaar in aanmerking, want Deniek is met ongeveer twaalf talentjes speciaal door Labeij gevraagd. “Hiervoor ga ik iedere maand naar Amsterdam om te oefenen. Vaker lukt ook niet, want het kost veel tijd.” De tiener is dan ook blij met het mooie verloop van The Voice Kids tot dusver. Stiekem is ze het Dollard College wel dankbaar voor de flexibiliteit van haar school. “Het Dollard College heeft goed meegewerkt”, vindt ze. “Wanneer ik weer met de muziek bezig moest deden ze nooit moeilijk en hielpen ze me. Ik hoefde dan niet extra uren te maken ofzo, dat vind ik wel heel mooi.”

Niet alledaags

Voorlopig stopt ze dan ook niet met zingen, ongeacht de uitkomst van The Battles. Deniek weet de uitkomst natuurlijk zelf al, maar mag daar nog niks over zeggen. Maar een nieuwe Britney Spears wordt ze in elk geval niet, getuige haar muzieksmaak. “Ik vindt Di-Rect te gek, maar Jett Rebel is ook goed”, aldus Deniek. “En verder? Nou, vooral oudere muziek. Artic Monkeys is nog niet echt oud, maar ik luister ook naar de Rolling Stones en The Who.” Niet alledaags voor een meisje van vijftien. “Dat heeft ze van d’r moeder”, lacht Sandra op de achtergrond. Of ze in The Voice Kids te horen zal zijn met een klassieker van toen is nog even afwachten. Voor wie geïnteresseerd is in de uitkomst moet zaterdag 4 april om 20.00 uur naar RTL 4 kijken. Deniek hoort namelijk bij team Nick & Simon en de talenten van dat team zijn aanstaande zaterdag aan de beurt. De kans dat Deniek de finale haalt is echter wat kleiner. Van de teams Angela, Marco en Nick & Simon blijven er uiteindelijk zes zangers en zangeressen over. Die zijn een week later al te zien, want de finale van The Voice Kids is op 11 april om 20.00 uur, eveneens op RTL 4. Maar eerst aanstaande zaterdag, waar zal blijken of Deniek nog een week langer in team Nick & Simon zit. Kijken dus, RTL 4 om 20.00 uur.