Westerwolde neemt volgende horde in strijd om de titel

VLAGTWEDDE - Westerwolde THOS VLAGTWEDDE – Op het zonovergoten sportpark De Barlage in Vlagtwedde behaalde Westerwolde zondagmiddag een ruime overwinning op THOS uit Beerta. Na 90 minuten voetbal stond de eindstand 7 – 1 op het scorebord. In de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E moet het team van trainer Jan de Roo uit de laatste drie wedstrijden nog minimaal drie punten halen om te promoveren naar de vierde klasse. Vijftien jaar na het laatste kampioenschap dus een reële kans dat er in Vlagtwedde binnenkort weer een feestje gevierd kan worden.

Dat er uiteindelijk een eindstand van 7 – 1 op het scorebord stond had menig bezoeker deze middag tijdens het eerste half uur van de wedstrijd niet verwacht. Westerwolde begon erg stroef aan de wedstrijd en had veel moeite om op het hobbelige hoofdveld tot goed combinatiespel te komen. Misschien dat de midweekse wedstrijd tegen Bareveld nog in de benen zat, maar het was absoluut niet goed wat de roodwitten op de grasmat legden. THOS bood goed tegenstand en wist lange tijd de nul te houden. Totdat andermaal Roy de Jongh vrij voor keeper Sikkema van THOS keihard de trekker overhaalde; Sikkema heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Hierna wist aanvoerder Ferdy Kuiper na een verdedigingsfout van THOS het net ook nog te vinden en werd er met een ruststand van 2 – 0 door beide teams de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft werd het verschil op de ranglijst tussen beide teams – Westerwolde stond eerste en THOS was terug te vinden op plaats twaalf -  tot uiting gebracht middels een aantal fraaie goals van de thuisploeg. Door doelpunten van andermaal Roy de Jongh (2 x), Rik te Velde, Kevin v.d. Laan en Harmen Huls werd de voorsprong uitgebouwd tot 7 – 0. Aangetekend dient te worden dat Harmen Huls eerst een opgelegde, niet te missen kans naast het doel schoot, maar daarna wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd liet noteren met een fraaie halve omhaal. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist THOS de eer nog te redden. De vrijgelaten spits van de Beerster ploeg wist met een mooi schot de te ver voor zijn goal staande Henk Hebers te verschalken. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Hannink uit Zuidlaren konden met name de spelers en begeleiding van Westerwolde in volle tevredenheid in het zonnetje nog geruime tijd nagenieten van deze voor hen leuke voetbalmiddag.

Aan het bestuur van Westerwolde nu de taak om (alleen) bij winst van Westerwolde in Gieterveen een dusdanig scenario in elkaar te zetten dat er de dag voor Koningsdag een feestje in Vlagtwedde kan worden georganiseerd. Hierbij moet wel geconstateerd worden dat het best moeilijk zal zijn de zege mee te nemen uit Gieterveen, daar zij de laatste weken ook in goede doen zijn. Maar zoals al eerder gememoreerd, Westerwolde heeft aan drie punten uit de nog resterende drie wedstrijden genoeg om de vlag in top te kunnen hijsen. En dat mag de hoofdmacht van de plaatselijke brigade zich eigenlijk niet meer laten ontnemen.

 

VLAGTWEDDE - Westerwolde THOS4 VLAGTWEDDE - Westerwolde THOS2 VLAGTWEDDE - Westerwolde THOS3