Westerwolde pakt drie punten in en tegen Meeden

WesterwoldeWESTERWOLDE – Door twee doelpunten van Martin Boer en één van Marijn te Velde behaalde Westerwolde zondagmiddag in en tegen Meeden een nuttige, maar verdiende overwinning op de nummer laatst in de competitie. Gedurende de gehele wedstrijd was het team uit Vlagtwedde de bovenliggende partij. Echter, aanvallend wist het team van trainer Loek Swarts, behoudens de drie doelpunten, niet veel te bewerkstelligen. Meeden stelde daar nog minder tegenover, zodat er voor de neutrale toeschouwer op sportpark De Bouwte deze middag niet veel viel te genieten.

Onder lenteachtige omstandigheden probeerde Westerwolde ook nu weer via de snel gehanteerde lange bal de snelle voorwaartsen te bereiken, maar zowel Merijn te Velde op rechts als Joan Solano op links wisten zelden de achterlijn te halen om daarna bruikbare voorzetten af te geven. Gelijktijdig kan en moet er worden geconstateerd dat de ploeg er voetballend zo af en toe wel doorheen kwam. Een door een verdediger van Meeden beroerde voorzet van Merijn te Velde plofte na ongeveer twintig minuten in de vijfmeter naar beneden, waarna Martin Boer er als de kippen bij was en de bal simpel in het doel joeg: 0 – 1. Dezelfde speler bracht niet lang daarna een fraaie kopkans om zeep en in andere gevaarlijke situaties trad de keeper van Meeden bekwaam handelend op. Na een zelf ingezette tackle moest middenvelder Ferdy Kuiper halverwege de eerste helft geblesseerd het veld verlaten; hij werd vervangen door Rudolf Riks. Door een doelrijpe kans van Westerwolde met een fluitsignaal te onderbreken, besliste de verder redelijk goed fluitende leidsman Haanstra dat het tijd was te gaan rusten. De mannen van Loek Swarts gingen dan ook met een verdiende 1 – 0 voorsprong op weg naar de thee.

Na de rust bleef de enigszins teleurstellende Joan Solano in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Elroy v.v. West, die zich op zijn beurt na ongeveer een half uur spelen moest laten vervangen door Roy de Jongh. Westerwolde bleef de gehele tweede helft de aanval zoeken, hetgeen resulteerde in de bevrijdende 0 – 2 van Merijn te Velde. Even later was het andermaal Martin Boer die een goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede treffer. Een hard schot vanuit de hoek verraste de keeper van Meeden volledig. Ook gedurende de gehele tweede helft kwam Meeden niet vaak in de buurt van keeper Henk Hebers van Westerwolde. Doordat Westerwolde de bal de laatste tien minuten veelal plichtmatig rondspeelde, ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Na exact 90 minuten floot de arbiter dan ook voor het eind van de wedstrijd. Veel langer had de match ook niet kunnen duren, want de snel invallende duisternis en het ontbreken van kunstlicht rond het hoofdveld van Meeden had veel verlenging van deze wedstrijd niet mogelijk gemaakt. Westerwolde stapte met een 3 – 0 overwinning tevreden van het veld, op weg naar de welverdiende winterstop.

Door deze overwinning sluit Westerwolde de eerste competitiehelft af met een fraaie score van 21 punten uit 13 wedstrijden. Zoals al eerder gememoreerd is dit een mooie prestatie voor een promovendus. Mocht de tweede competitiehelft ook zo verlopen, dan kan er met recht worden gekeken naar de bovenste plaatsen in deze competitie, waar bijna iedereen van iedereen kan winnen. Goed overwinteren is dan ook van groot belang om eind januari bij niet-winterse omstandigheden al weer aan de bak te moeten.