Zevenhonderd Groningers in fakkeltocht tegen gaswinning

FakkeltochtGRONINGEN – In Groningen protesteerden vrijdagavond 700 mensen tegen de gaswinning in Groningen. Zij liepen mee in een fakkeltocht door het centrum van Groningen. Een aantal Kamerleden liep mee, eerder op de dag spraken zij met bewoners die ernstig gedupeerd zijn door de gaswinning. Naast Groningers liepen er ook een groot aantal mensen mee uit andere delen van Nederland.

Het is de tweede keer dat Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging (GBB) een fakkeltocht organiseren tegen de gaswinning in Groningen. De eerste keer was in december 2014. Aanleiding vandaag is het besluit van minister Kamp van december om maximaal door te gaan met de gaswinning in Groningen. Met een winningsniveau van 27 miljard m3 per jaar nemen de aardbevingen nog steeds toe in aantal en in sterkte, met grote schade en onacceptabele risico’s voor de Groningers als gevolg. Minder gas winnen hoeft geen probleem te zijn voor de leveringszekerheid, als de regering volop inzet op het verminderen van de gasconsumptie.