Roder Luchtvaartclub geeft vliegdemonstratie in Leekster Rodenburghal

LEEK – Zaterdag 13 februari geeft de Roder Luchtvaartclub een demonstratie in Leek. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de clubleden Leek aandoen voor een demonstratie. Vorige maand werd er ook door de Rodenburghal gevlogen met vliegtuigen en drones.

De leden van de club bouwen de lichtgewicht vliegtuigjes zelf. Gemiddeld weegt een vliegtuig tussen de 250 en de 350 gram. Dit lage gewicht is nodig omdat er veelal met lagere snelheden gevlogen moet worden. Alles op de vliegtuigen is hier op aangepast. Speciale slow-fly propellors, lichtgewicht motoren, servo’s en ontvangers.

Komende zaterdag is iedereen welkom de demonstratie bij te wonen. De entree tot de Rodenburghal is gratis. Er wordt gevlogen van 9:00 tot 11:00 uur.