Thema en datum van de Nacht van Kunst & Wetenschap bekend gemaakt

Nacht van Winschoten

GRONINGEN – Op Valentijnsdag, zondag 14 februari, brengt de organisatie van De Nacht van Kunst & Wetenschap middels ludieke acties het thema en de datum van de editie van 2016 onder de aandacht. Valentijnsdag is immers de dag van liefde en het internationale symbool van die liefde is het hart.

De perfecte dag om het festivalthema van 2016 aan te kondigen: het hart. Het festival zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 4 juni op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts op meer dan 10 binnen- en buitenlocaties. De Groninger binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten. Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

Festivalthema: Het hart

Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken: denk aan de medische wetenschap en healthy ageing, het leven van mens en dier, de verhouding tussen het hart en het hoofd, natuurlijk de liefde en een breed scala aan bijbehorende emoties, de passie van kunstenaars en wetenschappers en de hartslag van de stad. Wat beweegt kunstenaars en wetenschappers en hoe houd je door het stimuleren van jong talent Groningen als cultuur- en kennisstad levendig en het kloppende hart van het Noorden? Meer informatie over het programma wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2016: Het hart

Zaterdag 4 juni, v.a. 19.30 uur tot diep in de nacht
Diverse locaties in de binnenstad van Groningen
www.denachtvankunstenwetenschap.nl

‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ is een idee van Het Akkoord van Groningen, een structureel strategisch samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Gemeente Groningen. Onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’ wordt Groningen gepositioneerd als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. Het jaarlijkse festival ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ biedt een podium aan al het wetenschappelijke en het culturele talent dat Groningen rijk is. Vanaf 2015 is het Groninger Forum penvoerder en verantwoordelijk voor de programmering en realisatie van het festival.