Thema ‘De Drie Dagen voor Pasen’ centraal tijdens Liedboekmiddag in Grote Kerk Veendam

VEENDAM – Op zaterdag 27 februari is er van 14.00 tot 16.45 in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag rond het thema ‘de drie dagen vóór Pasen (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag)’.

Uit het aantal aanmeldingen tot nu toe, 41 uit heel Groningen en Drenthe, blijkt wel dat er eel belangstelling is voor het leren kennen van nieuwe (kerk)muziek. Een lied op papier komt pas tot leven als je het tot klinken brengt, is de ervaring van veel deelnemers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Deze keer nemen opmerkelijk veel vaste bezoekers een nieuw iemand mee. Zo blijken zij zelf de beste ambassadeurs van de liedboekmiddagen.

Organisten Theo Krist, Gert Jan Farenhorst en Doewe Kraster hebben de liederen voor deze middag uitgekozen en begeleiden vanaf het grote orgel, het kistorgel en de piano. Er worden korte toelichtingen bij de liederen gegeven. Er zijn twee pauzes om even te ontspannen en bij te praten met andere bezoekers. Beleef de tijd voor Pasen intenser – zing mee!

Info en opgave via liedboekdagen@pknveendam.nl of via (0598) 613308. ‘All-in’ kaarten (€ 7,50) zijn ook aan de zaal te koop. Rondom de kerk is volop (gratis) parkeergelegenheid (de blauwe zone geldt niet op zaterdag). 23 april is de volgende liedboekmiddag.