Wil de nieuwe Fré Meis opstaan?

NIEUWE PEKELA – Daar waar Fré Meis bij leven duizenden stakers en betogers op de been kon brengen in Oost-Groningen, werd de voorstelling over het CPN-icoon in De Kiepe in Nieuwe Pekela minder goed bezocht. Iets meer dan vijftig bezoekers, waaronder de Pekelder wethouders Jaap van Mannekes en Hennie Hemmes zagen een mooie voorstelling over de nieuwe Fré Meis, die vernoemd is naar de bekende stakingsleider. Een prachtig schouwspel, met authentieke journaalbeelden en bekende muziek van onder andere Joe Cocker, Johon Lennon en Bob Dylan. Allemaal onder de titel ‘Wil denieuwe Fré Meis opstaan?’ belangstellenden die het gemist hebben krijgen een herkansing. Op 17 oktober wordt de voorstelling gespeeld in dorpshuis De Pyramide in Finsterwolde.

NIEUWE PEKELA - Fré Meis voorstelling