Derde Helft (255)

Coach Jan Korte had hem er graag bij willen hebben als keeper in het 2e divisieteam waarmee SC Veendam even (vier weken) uit de dood is herrezen. Edoch, Egbert Darwinkel heeft tegenwoordig andere hobby’s. Jawel, de postbode uit Oudemolen zit als trainer van VAKO Vries nog volop in de voetballerij, maar daarnaast leeft hij zich vooral uit in het slopende duurwerk. Fietsen, lopend of schaatsen, het maakt hem niet. Als hij maar kilometers kan vreten. Dat doet hij rond de nakende zonnewende (21 juni) in Noorwegen, waar hij zich waagt aan Den Store Styrkgroven, letterlijk vertaald De Grote Krachtproef. Per fiets van Trondheim naar Oslo, een afstand van 540 km!! Non stop wel te verstaan, met onderweg ook nog 3400 hoogtemeters te overwinnen. Egbert een beetje kennende, mag dit geen probleem voor hem zijn.
Problemen heeft Género Zeefuik wel, u weet wel, met zijn gewicht. De zwaarlijvige spits van FC Groningen, afgelopen seizoen uitgeleend aan de Schotse club met de mooiste naam, Heart of Midlothian, denkt daarop het volgende te hebben gevonden: Angelo Cijntje. De huidige speler van ACV Assen maakt furore met zijn fitnessbedrijf en Zeefuik heeft vanuit die optiek zijn hoop op de populaire cultvoetballer gevestigd. Als personal trainer gaat  Cijntje proberen Zeefuik in topconditie te brengen.    
Oud-Veendammers bouwen al heel wat jaartjes  af bij OZW, kapitalen die staan voor Oud Zwart Wit. Een bijzondere stadsclub, want het lidmaatschap wordt pas toegekend na het passeren van het dertigste levensjaar. En principieel wil OZW niet in standaardklassen spelen. Maar dank zij veteranen als Paolo Assorgia, Arjan Blaauw, Lesmond Prinsen, Marcel Roode en Steve van den Broek-Humphrey stijgt OZW met stip op de ladder der reserveklassen. Afgelopen zondag promoveerden ze naar de eerste klasse, via een 4-3 zege in een beslissingswedstrijd tegen Annen 2.  Blaauw en Roode scoorden ieder twee keer. Van harte heren!
Ook felicitaties voor Ina Julsing, een van de (zeer) degelijke als ook fraaie meubelstukken van de Groninger korfbalclub Nic.. Ina kreeg tijdens de laatste ledenvergadering van voorzitter Jaap Broersma de versierselen (en bloemen) uitgereikt die behoren bij het erelidmaatschap. Ze speelde niet alleen jarenlang in keurkorps van de groenwitte tijgers, ook is ze 27 jaar bestuurslid geweest, de laatste jaren als secretaresse.
Maandenlang was hij als gevolg van ernstig hartmalheur op de sukkel, Theo Jurriens. Maar de bekendste astronoom van de Groninger universiteit heeft afgelopen week zijn rentree gemaakt in de noordelijke wielercarrousel. Dat gebeurde bij de noordelijke kampioenschappen tijdrijden in het Friese Nieuwehorne.  Alsof ie nooit weg is geweest zat hij op de jurywagen. Het ging hem probleemloos af, maar hij was wel teleurgesteld in de animo van met name de heren renners. Daarvan hadden er slechts vijf ingeschreven. Een diepterecord, aldus Jurriens.