Sprookjesdag in Veendam

VEENDAM - Kindermiddag Bé Wever VEENDAM – Op zaterdag 27 juni tussen 13.00 en 17.00 uur kan jong en oud zich in het centrum van Veendam wanen in de wereld van  sprookjes- en andere fantasiefiguren.

Tussen ‘Er was eens’ … en ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’ gaat een wereld schuil waarin fantasiewezens en magie een belangrijke rol spelen. Een sprookje is een verzonnen verhaal waarin wonderen gebeuren, goed en kwaad scherp tegen elkaar worden gezet en waar vaak een les aan ten grondslag ligt. In Veendam komen ze tot leven tijdens de tweede Sprookjesdag, georganiseerd door Stichting Bogdike, Summerfun en Kindercentrum Hoi Pippeloi.

Ontmoet Roodkapje, Peter Pan en Kapitein Haak, Pirates4Kids, Theater Knars, de Banjoman, een vuurspuwer, minstrelen, de rattenvanger van Hamelen, kunstenares Maggie Gunzel uit Wildervank, feeërieke bellenblazers, Fun to Feest komt schmincken en stadsomroeper Geert Veen is er ook weer. Summerfun bestaat 15 jaar en trakteert de kinderen op gratis poffertjes, de Bibliotheek leest voor en Hoi Pippeloi houdt onder andere een vossenjacht.

Kortom genoeg vertier voor jong en oud en kom vooral verkleed naar het centrum als sprookjesfiguur of als piraat.