Eerste editie van mountainbike-evenement Borgerswold Classic

VEENDAMVEENDAM – Op zondag 25 oktober 2015 wordt de eerste editie van de Borgerswold Classic georganiseerd. De Borgerswold Classic is een mountainbike evenement bestaande uit een toertocht in de ochtend en een open mountainbike wedstrijd in de middag met daaraan gekoppeld het Open Groninger MTB Kampioenschap. Het parcours van de Borgerswold Classic is uniek in Noord Nederland door de technische single tracks en de hoogtemeters. De routes gaan namelijk ook over de voormalige vuilstort.

Om 9.00 uur klinkt het startschot van de massastart van de toertocht bij het Indoorcentrum. Hierna is starten individueel nog mogelijk tot 9.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 12,5, 27,5 en 42,5 km. Alle deelnemers ontvangen een uniek stuurbordje en op de route is goede verzorging en een sfeer makende dj aanwezig.

 

De wedstrijd start om 13.00 uur eveneens vanaf het Indoorcentrum. De afstand van de wedstrijd bedraagt 50 km. Er worden vier rondes van 12,5 km gereden. Er wordt gereden om prijzengeld én het Open Groninger Kampioenschap bij zowel de dames als heren. Deelname aan de wedstrijd is ook mogelijk voor fanatieke recreanten. Naast ongeveer 45 fanatiekelingen hebben ook Lotto-Jumbo renner Martijn Keizer uit Muntendam en Nederlands Kampioen MTB Marathon Ronan van Zandbeek uit Schijndel zich aangemeld.