Bellingwedde en stichting Op-StapBus tekenen overeenkomst vervoerservice

BELLINGWEDDE- Vanaf 1 januari 2016 is stichting Op-StapBus Oost-Groningen verantwoordelijk voor de vervoerservice voor inwoners van Bellingwedde. Op maandag 8 februari ondertekenen burgemeester Snijder-Hazelhoff van Bellingwedde en de heer Harm Vos van stichting Op-StapBus de overeenkomst waarin de afspraken tussen de gemeente Bellingwedde en de stichting zijn vastgelegd.

De vervoerservice omvat het vervoer voor inwoners die problemen ervaren bij hun mobiliteit. De vervoerservice rijdt in principe binnen de gemeentegrenzen van Bellingwedde met uitzonderingen naar dagbesteding in Winschoten en huisartsen/fysio-bezoek in Vlagtwedde. De vervoerservice is ook beschikbaar voor inwoners die zijn aangewezen op aangepast (rolstoel-) vervoer. Het doel van de gemeente is de mobiliteit in het gebied te vergroten. Mede doordat de voorzieningen van openbaar vervoer vrij beperkt zijn, de inwoners steeds ouder worden en het inkomen het vaak niet toelaat dat de reguliere taxi gebruikt kan worden voor vervoer. De vervoerservice is bedoeld voor vervoer van en naar dagbestedingen, medische en sociale dienstverlening, maatschappelijke activiteiten en winkels of buurtcentra.

In 2015 heeft de gemeente Bellingwedde samen met werkzoekenden vanuit het Training- en Diagnose Centrum (TDC) een proef opgezet in de vorm van een vervoerservice voor inwoners van Bellingwedde. De gemeente doet de uitvoering van de vervoerservice niet meer zelf, maar laat deze uitvoeren door de stichting Op-StapBus Oost-Groningen die volledig bestaat uit vrijwilligers. Reden hiervoor is dat de Op-StapBus inmiddels gespecialiseerd is in het vervoer van de 55-plusser in de regio Oost-Groningen. Met hulp van vrijwilligers rijdt de Op-StapBus dagelijks naar verschillende uitstapjes. Dankzij de Op-StapBus worden de openingstijden van de vervoerservice nu verruimd naar de avonden en de zaterdag. In overleg is eventueel vervoer op zondag mogelijk. Naast een exploitatievergoeding zal de gemeente Bellingwedde ook de middelen voor de uitvoering van de service, waaronder een rolstoelbus, overdragen aan de stichting Op-StapBus. De kosten voor de vervoerservice blijven €1,50 per enkele reis. Aan nieuwe gebruikers wordt een eenmalig bedrag van €15 in rekening gebracht aan administratiekosten. De vervoerservice is te bereiken via het boekingskantoor van de Op-StapBus op: (0597) 85 79 70.