‘Groen en Doen’ maakt gratis natuurcursussen mogelijk op de Heemtuin in Muntendam

MUNTENDAM – Binnenkort starten vier leuke cursussen op de Heemtuin in Muntendam. Door de subsidie voor de regeling Groen en Doen kunnen mensen gratis deelnemen aan de cursussen.

“Groen en Doen” is een programma van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie om vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en “groen in de stad” te ontwikkelen en te stimuleren. Dat betekent niet alleen de handen uit de mouwen, maar ook verbreding van kennis van alles op het gebied van wat groeit, bloeit en leeft. Alle genoemde cursussen worden gegeven door Kees Boele, bioloog en docent uit Haren.

Op 22 februari start de cursus Ecologie Bomen, voor mensen die meer willen weten over alles wat er in, op of rond een boom leeft. Speciale aandacht is er voor eiken, elzen en dennen. Drie theorieavonden en twee excursies.

Op 17 maart start de cursus Uitdagende Vogels, een verdiepingscursus voor vogelaars, 1 theorieavond en maar liefst 4 excursies.

Op 23 maart start de cursus Dagvlinders; en dan op 3 mei de cursus Grassen. Voor beide cursussen staan twee avonden gepland voor theorie en daarna nog drie excursies.

Aanmelden kan via info@natuurpresentaties.nl of bij vriendenvandeheemtuin@gmail.com.