Bellingwedde en Rhede organiseren activiteiten tijdens Vredesweek

BELLINGWEDDE – Tijdens de internationale Vredesweek gaat een comité van inwoners van Bellingwedde en het Duitse Rhede verschillende activiteiten organiseren.

De activiteiten van 17 tot en met 25 september staan in het teken van vrede en vrijheid. Burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff van Bellingwedde en Gerd Conens van partnergemeente Rhede openen vrijdag 23 september een bijeenkomst met leerlingen uit Rhede en Bellingwolde.

Programma

Er staan verschillende bijeenkomsten gepland:
• Dinsdag 20 september vindt een oecumenische gebedsviering plaats om 19:00 uur in de St. Nikolaus Kerk in Rhede (Ems). Verschillende kerken uit de omgeving verzorgen deze laagdrempelige kerkdienst.
• Vrijdag 23 september presenteren leerlingen van de Ludgerusschule in Rhede en het Dollard College in Bellingwolde hun beelden en gedachten over de onderwerpen vrede en veiligheid. Burgemeesters Snijder-Hazelhoff en Conens geven om 16:00 uur de aftrap in de Ludgerusschool in Rhede. Ook de aanwezigen mogen hieraan mee doen. Dit alles wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd.
• Zaterdag 24 september wordt de week om 18:30 uur afgesloten met een gezamenlijk concert door het Ceciliakoor, de leerlingen van de Ludgerusschool en verschillende muziekgroepen uit Syrië en Afrika. Het concert vindt plaats in de ‘Alte Rheder Kirche – Gedächtniskirche’. Toegang is gratis.

Het comité

Tijdens de 4 mei-herdenking van vorig jaar hield burgemeester Conens van Rhede een toespraak in het Nederlands. De woorden die hij toen sprak, inspireerden een inwoner uit Wedde om actie te ondernemen. Zij stapte naar de burgemeesters van Bellingwedde en Rhede om gezamenlijk de Dag van de Vrede te vieren. Sindsdien bestaat er een comité van twee leden uit Bellingwedde en twee uit Rhede, die de activiteiten van de Vredesweek organiseert.