Arbeidsloket Huis voor de Sport Groningen biedt verenigingen ondersteuning

HOOGEZAND – Veel van de 33.000 sportverenigingen in Nederland hebben te weinig kennis van belastingzaken, zo blijkt uit recente berichtgeving van de NOS. Dat is riskant, want foutjes in de belastingaangifte kunnen in het ergste geval resulteren in een naheffing van tienduizenden euro’s.
Ook verenigingen in de provincie Groningen zijn  gebaat bij goede voorlichting en ondersteuning. Het Arbeidsloket van Huis voor de Sport Groningen biedt verenigingen deze hulp. Ongeveer 250 clubs nemen op dit moment al diverse diensten af bij het Arbeidsloket. Sportverenigingen kunnen bij Arbeidsloket gratis terecht voor advies en voorlichting over allerlei regelingen/regels met betrekking tot vrijwilligersvergoedingen, fiscaal werkgeverschap of belastingwetgeving.
Daarnaast kunnen sportverenigingen, tegen een kleine vergoeding, het werkgeverschap van hun trainers uitbesteden aan Arbeidsloket. Zo worden de administratieve rompslomp en fiscale risico’s uit handen van het bestuur genomen. Meer info: www.hvdsg.nl/arbeidsloket