Hillie Kruit

GE DIGITAL CAMERA

Sommige zaken zijn gewoon, maar eigenlijk ook weer heel bijzonder. Een ogenschijnlijke verjaardag is er zo een. Een telefoontje van Jan Kruit uit Stadskanaal doet namelijk wonderen. Wat wil nou het geval? De moeder van Jan, Hillie Kruit, vierde vorige week haar zestigste verjaardag. Van harte gefeliciteerd, ook namens de redactie van Groot Groningen.

Alleen, aan deze verjaardag kleeft een bijzonder tintje. Hillechien (Hillie) Kruit-Huizing is namelijk zestig jaar geleden geboren, op 12 november 1954 aan de Prinsessenstraat 1 in Stadskanaal. Ruim zestig jaar later, op 12 november 2014, woont Hillie Kruit op exact hetzelfde adres in de plaats waar Cornelis Dopper groot werd en Krinkiespijer de publiekstrekker is voor de varende toerist. “Dat is best uniek “, gaf zoon Jan Kruit te kennen. En dat is het inderdaad ook. Want wie houdt het zo lang vol in hetzelfde huis? Vast meerdere mensen, maar wij weten ze zo niet op te noemen. Vandaar dat we dit bijzonder feit meer dan het vermelden waard vinden. De verjaardag is met de familie Kruit gevierd, zoals het hoort. Hierbij de eervolle vermelding: Hillie Kruit is het Gronings Goed van deze week.

GE DIGITAL CAMERA