Aniek Norder Nederlandse Junioren Kampioene

MUNTENDAM - Aniek Norder Nederlands Kampioene

MUNTENDAM - Aniek Norder Nederlands Kampioene

MUNTENDAM – De zestienjarige Aniek Norder van Judo Groningen is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen bij de junioren geworden. In Nijmegen werd het Nederlands kampioenschap gehouden. In de -48 kg won Aniek al haar partijen en nam het in de finale op tegen de 18 jarige Kim Akker van Kenamju uit Haarlem. Na  een spannende finale werd deze beslist in het voordeel van de judoka. In januari schreef Norder het internationaal judotoernooi in Eindhoven bij de Cadets (tot 18 jaar) ook op haar naam. Over 2 weken staat er voor Aniek Norder een Cadet Europacup toernooi in Italië op het programma. Dit toernooi telt mee in het kwalificatietraject van de Cadets voor het EK in Bulgarije, WK in Bosnië-Herzegovina en het EYOF (Europese jeugd Olympische Spelen) in Georgië dit jaar.