Stadskanaal wacht toeloop van metalfans

STADSKANAAL – Er wacht Stadskanaal een toeloop van metalfans. Vele honderden liefhebbers van heavy metal uit binnen- en buitenland – zelfs uit Zuid-Amerika – zijn op vrijdag 3 en zaterdag 4 april van de partij bij de vijfde editie van metalfestival Very ‘Eavy, dat plaatsvindt in sporthal De Spont.
,,Er is, voor zover bij ons bekend, dat weekend in Stadskanaal en omgeving geen hotel- of pensionkamer meer te krijgen’’, vertelt festivalorganisator Hugo Koch. De verblijfsaccommodaties zijn zeker voor een aanzienlijk deel in gebruik bij metalheads, die dat weekend hun favoriete muziek live komen beleven.
Very ‘Eavy is in trek. In vijf jaar tijd is er in Stadskanaal een festival van naam opgebouwd. En met de line-up van deze vijfde editie laat Very ‘Eavy zich ook zeker van zijn beste kant zien. Hoofdacts zijn het Amerikaanse Raven en het Engelse Satan.
Op zaterdag spelen er verder Ear Danger, The Deep, Air Raid, Sad Iron, Tysondog, Sacred Steel en Tokyo Blade. De voorafgaande vrijdagavond zijn er concerten van Enchantress, Vergif, Night Demon en Elise.  Er is nog een beperkt aantal kaarten voor Very ‘Eavy verkrijgbaar. Het festival vindt plaats op vrijdag 3 vanaf 20.00 uur en zaterdag 4 april  vanaf 13.00 uur in sporthal De Spont aan het Gandhiplein 4  in Stadskanaal. Kaarten kosten in de voorverkoop 32,50 euro en zijn geldig voor beide dagen. Ze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.veryeavy.nl, bij De Spont in Stadskanaal en bij Big Bad Wolf Records in Leeuwarden. Aan de kassa tijdens het festival is de toegangsprijs 37,50 euro.