Wethouder reikt Vrijwilligersprijs 2015 van de gemeente Bellingwedde uit

Nieuwjaarsvisite gemeente Bellingwedde in dorpshuis De Voortgang in Wedde op 26 januari 2016. Foto: Huisman Media
Nieuwjaarsvisite gemeente Bellingwedde in dorpshuis De Voortgang in Wedde op 26 januari 2016. Foto: Huisman Media
Nieuwjaarsvisite gemeente Bellingwedde in dorpshuis De Voortgang in Wedde op 26 januari 2016. Foto: Huisman Media

BELLINGWEDDE- Dinsdagavond 26 januari heeft wethouder Van der Tuin tijdens de nieuwjaarsvisite van de gemeente Bellingwedde de Vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt aan Hennie Delger-Doornbos. Mevrouw Delger-Doornbos heeft de prijs gewonnen vanwege haar onvermoeibare inzet voor Blijham en haar inwoners en kreeg hiervoor een oorkonde en waardebon overhandigd. Pieter Huttinga uit Veelerveen is tweede geworden, het organisatiecomité Oudeschans heeft de derde prijs ontvangen.

Jaarlijks zetten vele inwoners van de gemeente zich belangeloos in voor anderen. Voor deze inzet heeft de gemeente veel waardering. Daarom zijn alle kanshebbers voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ tijdens de nieuwjaarsvisite in het zonnetje gezet. De jury, bestaande uit Truus Koning van Stichting het Oude Ambt, Wim Moed, de winnaar van 2013, Anna Rubingh, winnaar van 2014 en wethouder Lea van der Tuin heeft Hennie Delger-Doornbos verkozen als vrijwilliger van het jaar 2015 vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid. Zo runt Hennie in Zorgcentrum de Blanckenborg in Blijham een winkel en daarnaast heeft ze jarenlang de collectes van KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Hartstichting in Blijham georganiseerd. Ook heeft ze een grote rol gespeeld in het buurtcomité Swikstellen in Blijham bij de realisering van een speeltuintje voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

Pieter Huttinga heeft de tweede prijs ontvangen vanwege zijn jarenlange inzet voor het dorp Veelerveen. Het organisatiecomité Oudeschans is derde geworden vanwege het al 45 jaar lang organiseren van de zondagsconcerten in het vestingkerkje van Oudeschans.

Voor de vrijwilligersprijs van 2015 waren dit jaar genomineerd: het organisatiecomité Oudeschans, bibliotheek Bellingwolde, Stichting Op-StapBus Oost-Groningen, Werkgroep Dorpsschooltuin Vriescheloo, de heer Harm Frits Korvemaker uit Blijham, de heer Pieter Huttinga uit Veelerveen en mevrouw Hennie Delger-Doornbos uit Blijham.