Nieuwjaarsconcert Groot Mannenkoor Noord-Nederland in de Martinikerk

GRONINGEN – Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland komt opnieuw naar Groningen en geeft op zaterdag 27 januari een wervelend nieuwjaarsconcert in de Martinikerk. De mannen brengen tal van indrukwekkende arrangementen ten gehore in deze sfeervolle ambiance. Martin Mans dirigeert het koor, begeleidt de zang op de piano en verzorgt improvisaties op het monumentale kerkorgel. Daarnaast levert de sopraan Rineke de Wit een waardevolle bijdrage als solist en neemt de solopartijen voor haar rekening. Haar stem kleurt op bijzonder wijze bij de sonore klanken van de mannen. Ze is ook te beluisteren op de debuut-cd van het koor.

Het concert begint met het indrukwekkende ‘Alzo lief had God de wereld ….’ waarmee de toon is gezet voor een sfeervol concert. Na de intrada komen liederen aan bod zoals:  ‘Majesty, The Royal line, Coming home, Keerpunt en Dank sei Dir, Herr’. De luisteraar wordt meegevoerd op de ingetogen en uitbundige koorklanken en kan een avond ontspannen genieten van mannenkoor- en solozang, instrumentale muziek en samenzang.

Bijzonderheden:

Locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3, Groningen.

Aanvang 20.00 uur

Toegang € 12,50. Online € 11,=.

Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 9,= en kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Reserveren of online bestellen kan op www.martinmans.nl.

Telefonisch reserveren kan op t. 06-25391903

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland repeteert in Heerenveen en werkt op projectbasis. De gedreven dirigent heeft in enkele repetities een homogeen klinkend geheel van de stemmen gevormd en laat er enkele solisten uit springen. Zangers die vaker willen zingen of onregelmatig werk hebben, ervaren dit als een uitgelezen kans. Ook zangers zonder zangervaring zijn van harte welkom om de zangkunst te beoefenen.

De eerste CD van dit projectkoor is een feit. De opname is gemaakt in Bolsward en bevat een variatie aan geestelijke liederen, spirituals en klassiek repertoire. Enkele voorbeelden zijn: ‘Houd mij vast, Soon and very soon, Veni Jesu en Tebe Poem. ‘

En verder

De bekende dirigent Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.

‘Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom’, (Martin Mans).